• GOD PÅSKE!!

Annerledes tider setter kreative hjerner i gang! Og nå rett før påske ønsket vi å sette litt ekstra pris på barn og foreldre. Dette førte til at hver avdeling fikk brev fra påskeharen om en overraskelse som de måtte finne på området . Med gule brød, gul gele og gul solrik ble deretter lunsjen servert ute av 3 lykkelige påskekyllinger . Og denne opptakten til påske ble så avsluttet med en hilsen til foreldre/foresatte fredag morgen med "coffè to go" og noe attåt.

• VINTERGLEDE!

Vinter og snø inviterer til lek og moro. Selv om kuldegradene viser mange minus behøver ikke dette å være hinder for aktivitet og lek ute. Gode klær og bevegelse er viktig for å holde varmen. Samtidig er vi opptatt av sikkerhet og helsen til barna. Vind har vi stor respekt for. Derfor sjekker vi stadig kinn, tær og hender for å forhindre skader. Og blir vinden for stor i åpne terreng kryper vi inn mellom trærne eller finner annen ly. Det er aldri en skam å snu heller!

• Folkehelseprosjektet "Liten og ny i barnehagen"

Barnehagen skal i 2021 delta på folkehelseprosjektet "Liten og ny i barnehagen" som skal finne ut mer om hva en "trygg og god start i barnehage" betyr i praksis, hva foreldre og de ansatte kan gjøre hver for seg og sammen. I den forbindelse skal vi prøve ut en modell for tilvenning der foreldrene til de yngste barna er sammen med barnet i barnehagen i 5 dager ved oppstart. Vi vil også invitere foreldre og barn til flere barseltreff etter tildelt plass.
    Mer info ved å trykke på overskriften

• Betraktninger fra hjemmekontoret: Barnehageansatte i koronaens tid

Les artikkelen i barnehage.no om hvordan ansatte løste hverdagen under stengeperioden

• Glamping-camping på uteområdet!

Været hindrer ikke for en god sommer i Norge hverken i barnehagen eller på ferie. Det viktigste er kreativitet, lek, morro og fellesskap
    God sommer!

• Kreativt uteliv!

Selv om kalenderen viser januar er det dessverre lite snø rundt barnehagen fortiden. Vi digger og lengter etter herlige snømengder, men kan ikke stoppe helt opp med uteliv selv om det nå er vekselvis bart og glatt . Derfor må vi være kreative på hvor vi ferdes slik at vi ivaretar både sikkerhet og lekens muligheter. Det skal mye til for at utelivet dermed blir kansellert. Men det er lov å minnes deilige snødager og heldigvis er vi så tidlig på året at det kan komme igjen:)

• Barnet!

Barnet har en fremtid, men det har også en fortid i form av minneverdige hendelser, endringer, mange timer med viktige betraktninger i all ensomhet.
    I likhet med oss husker de noe og glemmer noe annet, verdsetter det ene og er likegyldig til det andre, tenker logisk - og havner på villspor når de ikke vet bedre.
    De har tillit og tviler,
    begge deler med god grunn
    - Janusz Korczak

• GJENBRUKSKROK

I god miljøånd har vi laget vår egen gjenbrukskrok i barnehagens foajè. Barn vokser fort ut av klær og utstyr før det rekker på bli slitt eller ødelagt. Så i samarbeid med foreldrene leverer de inn varer til oss som igjen kan bli nyttig for andre barn og foreldre. Dermed ser vi det som en vinn-vinn situasjon - bra for oss og bra for miljøet

• FØLG OSS på Facebook og Instagram

Ønsker du å se mer av hva vi gjør i hverdagen på Solbakken kan du følge oss på Facebook under "Solbakken barnehager AS, Trondheim" og på Instagram "solbakkenbarnehage". Her legger vi ut dokumentasjon av det pedagogiske arbeidet vi gjør med barna.

• "På vandring gjennom Norge"

Dagens 5-6 åringer besøkte for ett år siden hjemmene til barna i barnegruppa og tok bilder av husene. Bildene ble deretter festet på ett enkelt kart av nærområdet inne på avdelingen. Dette har videre ført til ett prosjekt om kart, Trondheim og Norge. Noen av de ansatte fulgte barnas spor som ett år senere førte til en tur til Neverdalshytta for å møte en mann som gikk Norge på langs. Les mer om dette under menysiden "hverdagslivet".

• 2017 HMS-Revisjon av medisineringsrutiner og skjemaer

Barnehagen har revidert sine medisineringsrutiner i tråd med Trondheim kommune.

• NYHET Solbakken barnehage: En 5omdagen-barnehage

Vi fortsetter vår satsning på kosthold og har blitt en 5omdagen-barnehage.